0
Savunma Sanayinde Çarklar Hızlı Dönüyor
h1.png

Türk savunma sanayi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini hissettiren Yeni Tip Korona Virüs’e rağmen çalışmalarını ve teslimatlarını emin adımlarla sürdürüyor. Son dönemlerde hafif silah grubunda oluşan talepler neticesinde sektör hareketli günler yaşıyor.

Savunma sanayi alanında Trabzon ilinde faaliyet gösteren TİSAŞ, yaptığı yatırımlar ve kurduğu bağlantılar sayesinde üretimine ara vermeden devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş. Yönetim Temsilcisi Murat Alemdaroğlu; “2019 yılı bizim için verimli bir yıldı. Mart ayı içerisinde üretim kapasitemizin tamamını doldurmuştuk. Yılın ikinci çeyreğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi unvanı almaya hak kazandık. Var olan Üniversite-Sanayi işbirliğini daha da arttırarak nitelikli ürünler üretmeye başladık. Sahip olduğumuz KOBİGEL projesi ile birlikte 22 milyon TL’lik yeni bir yatırım gerçekleştirdik ve böylece üretim kapasitemizde %18’lik bir artış sağladık. Tüm bunların neticesinde 2020 yılında yeni sözleşmeler imzaladık. Şu an kapasitemizin tamamı dolu durumda. Virüs salgını sebebiyle kısmen sevkiyat problemimiz olsa da verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek için durmaksızın çalışıyoruz. Bununla birlikte çalışanlarımıza yönelik bir dizi önlemler alarak uygulamaya koyduk. Önceliğimiz onların sağlıklı bir ortamda üretim faaliyetlerini yürütmeleri. Şu ana kadar olumsuz bir durum ile karşılaşmadık.”

Üretim faaliyetleri içerisinde tabanca ve piyade tüfeği olduğunu belirten Alemdaroğlu, “Üretim yoğunluğumuz ihracata yönelik gerçekleşiyor. 50’den fazla ülkeye ihracatımız var. Bunların başında tabi ki ABD yer alıyor. Bu ülkenin sivil pazarında hem tabanca hem de piyade tüfeği ürünlerimizle yer alıyoruz. Bununla birlikte Latin Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri de yer aldığımız önemli pazarlar arasında. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan bir seyahatte yer almış ve ziyaret yaptığımız ülkede ortak üretim konusunda iyi niyet anlaşması imzalamıştık. Bu yıl bu oluşumu daha da ilerletmek istiyoruz. Zigana markalı ürünlerimiz, birçok ülkede hem sivil hem de profesyonel kullanıcılar tarafından güvenle kullanılıyor.”

Daha fazla bilgi içinBİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

©2024 - TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.